Bisiklete Binmek İçin 10 Güzel Neden

bisiklete-binmek-icin-10-neden-bisiklopedi.jpeg

Bisiklete Binmek İçin 10 Güzel Neden

  1. Sağlığınızı korumak
    Bisiklet sürmek herkes için ideal bir egzersizdir. Kalp ve damar hastalıkları ve obeziteye karşı etkili bir çözümdür.
  2. Daha formda olmak
    Fransa Bisiklet Turu pek çok spor otoritesince dünyanın en zorlu yarışmalarının başında gelir. Benzer bir şekilde profesyonel bisikletçiler dünyanın en formda atletleridirler. Bisikletle her pedal daha güçlü kaslara ve bedene doğru alınacak bir yoldur.​
  3. Sınırsızca gezmek
    Bisiklet pek çok küçük kent için doğaya ulaşmanın en hızlı ve eğlenceli yoludur. Ayrıca bisiklet ile gezilebilecek bir çok yol, patika arabayla ulaşılamaz, yürüyerek de aşılamaz.
  4. Zaman kazanmak
    Kent-içi ulaşımda (3-4 km'den kısa mesafelerde) bisiklet her zaman otomobil, otobüs, tramvay ve benzeri tüm araçlardan daha hızlıdır. Bu en iyi trafiğin sıkıştığı anlarda otomobilin içinde çaresiz beklerken farkedilebilir.
  5. Ekonomik olmak
    Bisiklet mükemmel bir tasarruf aracıdır. Bisiklet için benzin gerekmez dahası kimse sizden park yeri ücreti de istemez. Arabasını satıp bisiklet alan bir kişi, artan parasını yatırıma yönlendirdiğinde, henüz daha başlangıçta yüklü bir tasarrufa sahip olabilir.
  6. Ulaşımda eğlenmek
    Ulaşım artık bir stres kaynağı olmaktan çıkar, nostaljik bir çocukluk oyununa dönüşür.
  7. Sosyalleşmek
    Bisiklet turları dünyanın en farklı insanlarını bir araya getirir. Her hangi bir şekilde bir araya gelemeyecek, farklı toplumsal statülerden ya da ülkenin, dünyanın farklı coğrafyalarından insanlar bisiklet ile buluşturur, kaynaştırır.
  8. Doğaya çıkmak, doğayla bütünleşmek
    Doğa yürüyüşleri bir yana bisiklet dışında başka hiçbir araçla doğada rahatsız edici bir görüntü ve iz bırakmadan yer alınamaz. Bisiklet ile yapılacak gezi ve kamplarda arkanızda tekerlek izi dışında hiç bir şey kalmaz, ne doğa ne de başka ziyaretçiler rahatsız olmaz.
  9. Spor yapmak
    Yalnızca ulaşımda bisiklet kullanan bir kişi aynı zamanda günlük egzersizini de yapmış olur. Daha öte bir egzersiz programıyla çalışıldığında en etkin kardiyo çalışmalarının başında gelir bisiklet.
  10. Çevreyi korumak
    Bisikletin çevreye olumlu etkisi paha biçilmezdir. Ulaşımda araba yerine bisikleti seçen her kişi yol üzerinde en az bir otomobillik alanı boşaltır. Bu sayı bine ulaştığında kazanılan alan 1 km'yi aşar. Atmosfere salınan karbonmonoksit ve başka zehirli gazların azalmasıyla da doğrudan doğruya tüm toplum sağlığı olumlu etkilenir.
ABC...