İkinci El Bisiklet Alırken Dikkat Edilecek 10 Şey

ikinci-el-bisiklet-alirken01-bisiklopedi.jpg

İkinci El Bisiklet Alırken Dikkat Edilecek 10 Şey

İkinci el bisiklet alış veriş sitelerinde öne çıkan başlıklar:

  • sahibinden
  • az kullanılmış
  • sıfır gibi
  • ...

Gerçekten de zaman zaman bir anlık hevesle, yanlış ölçü ya da türde alınan ve neredeyse hiç kullanılmamış bisikletler ikinci el alınabilir. Bununla birlikte yalnızca yazılan bilgilere ve fotograflara güverek bisikleti almak pek kolay değildir.

Peki, sorunsuz ya da az kullanılmış, yıpranmamış bir bisiklleti almak isterken, hasarlı bisikletleri satmayı amaçlayanların tuzağına düşmekten nasıl kurtulunur?

Unutulmaması gereken ilk kural bisikleti görmeden, denemeden alınmaz.

Peki bisikleti görmeye gidildiğinde, deneme sürüşü sırasında nelere bakılacak?

Bu yazı dikkat edilmesi gerekenleri 10 maddede özetliyor, şöyle:

1. Fatura

Bisikletin çalıntı olmadığının en güvenilir kanıtı faturadır. Ne kadar kullanıldığının, ne kadar yıprandığının en güvenilir ölçütünü de fatura verir. Örneğin altı aylık bir bisikletin lastik, fren pabuçları ve zincir yıpranma oranları bilinir. Yine altı aylık bir bisikletin garanti koşulları devam etmektedir.

2. Kullanım Koşulları

Nerede, ne amaçla, ne kadar kullanıldığı çok önemlidir. Örneğin düz maşalı bir şehir bisikleti arazide, bozuk yolda kullanıldıysa beklenenden çok yıpranır.

3. Kadro çatlakları

En büyük sorun kodro çatlağı. Kadroda çatlak varsa bisikleti kurtarmak için yapılacak hiçbir şey yoktur. Kontrol edilecek en önemli noktadır kodro çatlaklları.

4. Ruble ve aynakol dişlileri

Dişlilerdeki aşınma bisikletin ne kadar ve nasıl kullanıldığının en güvenilir göstergesidir. Öncelikle zincirin ve dişlilerin değişip değişmediği öğrenilebilir. Uzun süre kullanılmış bir bisikletin zinciri yıpranmıştır ya da değişmiştir.

Zincir ölçülür, esneme oranı %0.5'i aşmamışsa bu bisikletin çok kullanılmadığı öngörülebilir. Bu durumda ruble ve aynakol dişlileri de yıpranmamıştır. Zincir daha fazla esnemiş ve dişliler yıpranmış ise dişlilerin değiştirilmesi gerekir. Ayrıca dişlilerin yıpranması bisikletin binlerce kilometre kullanıldığının göstergesidir. Bu durumda öteki donanımlar daha dikkatli incelenmelidir.

5. Lastikler

Bisikletin kullanım süresini ve koşullarını gözleyebileceğiniz en belirgin yer lastikleridir. Özellikle fatura tarihi bir iki yıldan daha uzun bir süre değilse bisikletin üzerinde orjinal lasitikleri olabilir. Bu durumda lastikler kilometre sayacı gibi okunabilir. Sırt deseni henüz silinmemiş, yıpranmamış orjinal bir lastik bisikletin az kullanıldığını gösterir. Kullanıma bağlı olarak yıpranan lastiklerde önce sırt deseni silinir, yanaklarda çatlaklar oluşmaya başlar. Genellikle arka lastik daha önce yıpranır. Lastik niteliklerine göre bu süre en az bir yıl ve 3000-4000 kilometreleri bulur.

6. Vites

Bisiklet denenir, bu sırada bolca vites değşitirilir. Vitesler sorunsuz çalışmalı, vites geçişleri sorunsuz olmalıdır. Bir sorun gözlendiyse vites ayarları gözden geçirilir. Vites attırıcılarında ya da kollardaki sorunları çözmek sonradan büyük bütçeler gerektirebilir.

7. Jantlar ve Akort

V-fren sistemi olan bisikletlerde jantların fren yüzeylerinde çok koyu izler yoksa, yıpranmamışsa bisiklet az kullanılmıştır. Bisikletin akort bozukluğu çok kullanıldığını değil ama kullanılmadığının göstergesi de olabilir. Ancak akort tellerinde değişenler varsa, jant yıpranmışsa bunlar bisikletin de yıprandığını gösterir.

8. Furç

Ön fren sıkılarak furç boşluğuna bakılmalıdır. Gidon sağa sola döndürülerek kontrol edilmeli, sürtünme hissi olmamalı, pürüzsüz çalışmalıdır. Fruş kapağı aşırı sıkılysa gidonun dönüşünü kısıtlayabilir, gevşekse boşluk hissedilebilir. Kapak uygun sıkılığa ayarlandığında gidon sorunsuz çalışmalıdır. Yeni alınmış, az kullanılmış bir bisiklette bu ayar gözden kaçmış olabili ki bu iyiye işarettir.

9. Fren

Pabuçlar ve balatalar, bisikletin kullanım şekli ve koşulları konusunda çok güvenilir ipuçları verirler. Nitelikli v-fren pabuçları üzerindeki izler henüz silinmemiş ise ve bunlar bisikletin üzerindeki orijinal parçalarsa bisiklet az kullanılmıştır. Özellikle de arka fren pabuçları, az yıpranmış ise bisikletin az kullanıldığının ya da bilinçli bir kullanıcının göstergesi sayılabilir. Bir başka ipucu fren telleridir, yıpranmamış teller az kullanılmış bisikletin belirtilerinin başında sayılabilir.

Hidrolik frenlerde hidrolik düzeyindeki azalmalar, balataların incelmesi bisikletin uzun süre kullanıldığının göstergesidir.

10. Göbekler

Deneme sürüşü sırasında kontrol edilir, pedallardaki boşluk, ön ve arka göbeklerden gelen ses ve boşluk göbeklerdeki bir sorununun belirtilisidir. Nitelikli bir bisiklette göbekler uzun süre sorun yaratmazlar.

ABC...