Morpedal 48

turkiyenin-ilk-kadin-bisiklet-festivali1-bisiklopedi.jpg

Morpedal 48

Muğla bisiklet derneğinde gönüllü eğitmenlerle bisiklet sürmeyi öğrenen kadınlar Türkiye'de ilk kadın bisiklet festivalini düzenliyor.

1. Morpedal 48 kadın bisiklet festivalinin ilginç bir oluşum öyküsü var...

"Yapabilir miyim acaba?" endişesiyle ürkek adımlamalar başlar taytayda. Yalnız olmadığını fark edince daha bir özgüvenli döner tekerler. Eğitim alanı rengarenk kadınlarla dolar taşar. Öğrenen ayrılmaktadır. Nerede, kiminle, nasıl sürdüğünü takip edemediğimizi fark ederiz. Madem ki amacımız ulaşımda aktif bisiklet kullanıcısı kazanmak, o halde bir kadın takımı kurmalıyız fikri gelişir.

Telefonlar toplanır ve WhatsApp grubu kurulur. Ortak önerilerle bir isim çıkar ortaya. Kadını simgeleyen mor renk, bisikletin pedalı ve Muğla'nın 48 i ile isim netleşir...

Her çarşamba trafikte pratik yapılır. Pazar günleri kısa turlarla performans arttırılır. İsimler bisikletle kaynaştıkça merak başlar." erkeklerin ve iyi süren kadınların gittiği festivaller nasıldır, neye benzer?..." İlimizde 11. si düzenlenen Gökova bisiklet turu hayaldir. Katılan kadınlardan gıptayla dinlenen anılar vardır. Beş gün bisikletle kilometre yapmak korkunç gelir.

Madem rotaların rampası ve uzunluğu korkutuyor o halde biz de kısa mesafeli kendi festivalimizi yapar, ilk deneyimimizi kendi kentimizde yaşarız! Konuklarımız olsun. Bizim gibi bisiklet sevdalıları gelsin, evlerimizde ağırlayalım. Tanışalım, pedallayalım, dost olalım istedik. Şimdi heyecanla 16 Eylül'ü bekliyoruz. 84 kadın ilk festivaline hazırlanıyor. Her aşamasına kadın eli değecek, kazanç gözetmeyen ev sahipliğine; 1. Morpedal 48 festivalinin tarihini ajandanıza not edin lütfen.

ABC...