İzmit Belediyesinin Vizyon Projesi: Her Eve Bisiklet

izmit-belediyesi-her-eve-bisiklet-bisiklopedi.jpg

İzmit Belediyesinin Vizyon Projesi: Her Eve Bisiklet

İzmit Belediyesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında beşinci sınıf öğrencilerine dağıtacağı bisiklet ve kaskların alımıyla ilgili ihaleyi 13 Aralık 2016 tarihinde yaptı. Toplam 4 000 bisiklet ve 8 500 kask alımına ilişkin ihaleye üç firma teklif verdi.

İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum

İzmit Belediyesi 2012 yılından itibaren son dört yılda toplam 21 350 öğrenciye bisiklet hediye etmiştir. Belediyenin hedefi İzmit'i bisiklet şehri yapmak. Sloganları "İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum'.

Bisiklet Eğitim Pisti

Proje kapsamında onbinlerce kişiye bisiklet kullanımı öğretilmiş. Bisiklet kullanmayı bilmeyen kalmasın diye bir Bisiklet Eğitim Pisti kurulmuş. Bugüne dek yirmibinden fazla kişiye eğitim verilmiş. Belediye şehirden çevre ilçelere kadar uzanan bisiklet yolları ve bisiklet park yerleri ile Türkiye'ye örnek olmayı başarmış.

Haydi Okula Bisikletle

Proje kapsamında bu yıl ilk kez öğretmenlere hediye edeceği bisikletler ile başlayan kampamya 'Haydi Okula Bisikletle'. İzmit görev yapan beşbin öğretmenin okula bisiklet ile ulaşımını hedefleyen kampanyada 5 bin bisiklet öğretmenlere ve 5 bin bisiklet de öğrencilere dağıtılacak. Böylece proje kapsamında dağıtılan bisiklet sayısı 32 bini bulacak.