Bir Bisiklet Size Ne Kazandırır Ki?

bir-bisiklet-size-ne-kazandirir-ki-01-bisiklopedi.jpg

BİR BİSİKLET SİZE NE KAZANDIRIR Kİ?

Bir bisiklet hayatınıza ne katabilir sizce ? Ne katacak ki ya yorgunluktan başka diyebilirsiniz belki de. Yorgunluğu bile size zevk veren bu iki tekerli ulaşım aracının size neler katabileceğini bilmeden cevap verirsiniz muhtemelen. Bisikletin sadece bir ulaşım aracı olmadığını göreceksiniz ekiple bisiklet sürmenin keyfine varınca mesela. Öncelikli amacımız bisikletli ulaşım ve dünyanın çevre kirliliğine karşı bir eylem olsa da tüm etkinliklerimizin bizleri birbirine bağlayan çok fazla etkeni var bu iki tekerli ulaşım aracının. Ne mi katıyor mesela bizlere. Aidiyet duygusunu katıyor örneğin. Birbirini hiç tanımayan insanların uzun , bazen toprak bazen de asfalt olan yollarda mükemmel dostluklarına ve birbiriyle paylaşımlarına şahit oluyorsunuz çoğu zaman. Takım ruhu ile hareket etmenin , kimsenin yalnız bırakılmayacağını bilmenin huzuru oluyor üzerinizde. Lastiğin mi patladı. Hemen herkes duracak ve o arkadaşımızın tamiratı bitmeden kimse yola çıkmayacaktır kural gereği olaraktan. Paylaşmanın mutluluğunu yaşarsınız en çok da. Portakal çiçeği kokularının arasından geçerek yolculuklara mola verdiğiniz zamanlarda azıkları çıkarıp sen de ne var , ben yumurta getirdim, yeşillik isteyen var mı, ekmeğe ihtiyacı olan var mı paylaşımlarıyla lezzet içinde geçen dinlenme aralarında " ekmeğin lezzetinden daha güzeldir, ekmeği paylaşmanın lezzeti" sözünü yaşarsınız adeta . Bazen ihyiaca binayen bir söz ile başlar güzel dostluklar. " Tuzu uzatır mısın" demek bile bir tanışmanın temelini atar bazen . Suyun mu yok dert etme . Mutlaka birinde fazla su olur . Ben de fazladan var diyerekten seni susuz bırakmaz kimse. Hiç olmadı benim suyumdan içebilirsin der biri mutlaka. Kimse kimseyi kimsesiz bırakmaz bu iki tekerlekli samimi ulaşım aracıyla kulağında rüzgarın uğultusunu hissederek yaptığın yolculukta.

Lüksün ve konforun bizlere verdiği hazır olarak sunulan her şeyin bazen dışına çıkmak gerektiğini hatırlatır bizlere bisiklet. Hem de gezmenin ve kamp yaparak gezgin olmanın ve konfor alanından çıkarak yaşamın gerçekliğinin tadına vararaktan. Her gittiğin yerde konforu bulamayacağını bilmek ve doğayı kendine uydurmak değil , kendini doğaya uydurmanın yollarını bulmanın daha önemli olduğunu hatırlatır bize bisiklet ile yaptığımız kamplar. Atalarımızın " Gurbetlikte berbatlık aranmaz " sözünü unutmadan yaşamak gerekir bazen. Tüp mü yok . Odun bulursun zaten doğada, yak iki odun üstüne demliği koy çayını demle . Çayını koydun şekeri attın baktın ki kaşık yok . Haydaaa ne yapacağım şimdi diye düşünmeye ne gerek var . Hemen karıştır tavşan kanı demli çayını , tepende bulunan ağacın dalıyla.

Kilim mi yok bisikletinin heybesinde . Doğanın kilimi değil midir zaten yemyeşil çimlerin güzelliğiyle bizlere sunulan . Bisiklet sizlere doğayı yaşama imkanı sunar. Şehir içinde göremeyeceğiniz çiçekleri , böcekleri araçla geçerken kokusunu alamadığınız mimozaların sadece renklerine bakıp kalmazsınız. Hatta durup koklarsınız tüm çiçekleri. Her koku istediğiniz gibi olmaz bazen . Gübre kokusuna denk geldin mi pedallar hızlanır hemen geçmek istersin o bölgeden büyük bir hızla. Bok kokusunun da doğallığını bilerek ve iğrenmeden geçmek gerek tabiki. O kadar yediğin domates , salatalık vs sebze meyvenin bok dediğimiz gübre ile lezzetli ve doğal hale geldiğini unutmadan geçmeli bu bok kokusundan.

Mesela bisiklet sizlere fotoğraf sanatını kazandırır.

Benim bir fotoğrafımı çeker misin sorusuyla karşılaşırsınız bazen de . Ve birbirinizden öğrenerek ne güzel fotoğraflar çekerek bir sanat dalında da kendinizi geliştirmiş olursunuz mesela. Çünkü çok güzel fotoğraf çeken bisikletçiler her grupta bulunur mutlaka.

Bisiklet ne mi kazandırır sizlere. Para kazandırır bazen de . Hızlı ulaşımın en ücretsiz yoludur bisiklet.

Şehir içinde araçla yarım saatte gidilen yolu sen bisiklet ile 20 dakikada alırsın çoğu zaman. Hem de ücretsiz, stressiz, trafik kavgası yaşamadan. Ve bir de spor yapmış olarak tabiiki.

Ulusal dostluklar kazanırsın mesela bisiklet ile. Nereye gitsen seni karşılayacak çok güzel insanlar vardır güzel ülkemizin her bir köşesinde. Çünkü bisiklet dostluğunun temeli sağlamdır . Bisikletçiler birbirine sıkı dostlukla bağlıdır.

Ulusal dediysem ulusalda kalmaz bu dostluklar. Uluslararasına taşar zaman zaman.

Farklı kültürlerin birbirini tanımasına büyük fırsatlar yaratır bisiklet dostlukları.

Bisiklet size ne mi kazandırır. Mesela psikoloji bölümüne ve psikiyatriye giden bir çok hastaya zaman zaman verilen en güzel reçetedir Bisiklet. Yani bir bisiklet bin antidepresana bedeldir de diyebiliriz aslında.

Daha ne sayayım ki .

Bisiklet size ne mi kazandırır?

Soruyu yanlış sordum galiba . Aslında şöyle sormak lazım sanırım.

BİSİKLET SİZE NE KAZANDIRMAZ Kİ...

ABC...