Bisikletçiler

bisikletciler-01-bisiklopedi.jpeg

BİSİKLETÇİLER

Kabına sığmayan insanlardır bisikletçiler. Kabı küçük geldiğiden değil hem de. Hangi kaba koyarsan koy sığmadıkları için.

Azıcık deli doludurlar. Zaten yollarda onları görüp de ''akıl yok valla sizde'' diyen çoktur. Eeeeee kolay mı? Bir günde yüz kilometre yol giderler bazen. İnsanların bakkala ekmek almaya gitmeye bile üşendiği günümüzde yüz kilometre yol. Ne demek yahu. Araç ile giderken bile üşeniyor insan değil mi?

Yolların beyefendisi , hanımefendisidir onlar. Kimseye zararları yoktur. İçindeki derdi, tasayı pedala vura vura atarlar çoğu zaman. Yollarda çok selamlarlar çocuklar onları. Onlar da bu sıcak selamları karşılıksız bırakmazlar. Bir çoğunun fotoğraf sanatçılığı da vardır bisikletçilerin. Öyle güzel selamlayan çocukların sıcak gülüşlerinin fotoğrafları çekilmez mi? Çok da güzel çekerler fotoğrafları . Ayrıntıcılardır çünkü...

Doğayı severler. Hem de çok fazla. Çadırda , otlarda sere serpe yatacak kadar. Ne bir ağaca zarar verirler, Ne de bir ota. Hayvanseverlikleri de vardır. Bir çok hayvanın bin bir çeşit fotoğraflarını bulursnuz onlarda. Bazı bisikletçilerin selelerinde mama taşıdığını çok görürsünüz kedi köpeklere vermek için. Biraz köpeklere karşı temkinlidirler. Haksız da değiller , onlarda bisikletçileri kovalamayı çok seviyorlar yani. Gerçi bir çok bisikletçiye iyi bir performans vermiyor değil bu sevimli hayvanlar. Sayelerinde çıkmaya zorlandığım bir çok yokuşu büyük bir hızla çıkmışlığım vardır.

Ekonomiyi çok sever bisikletçiler. Tabiki sadece kendi ekonomisini değil, ülke ekonomisini de düşünürek işe giderler, pazara giderler, çarşıya giderler.

Çevreyi de çok düşünürler. Temiz hava solumayı severler. Egzoz gazını sevmezler. Hem yollarda simsiyah çıkan kamyon egzoz dumanlarından, hem de hava kirliliğini düşündüklerinden.

Neşeli insanlardır onlar . O festival senin bu festival benim ''Bisikletli Ulaşımın Yaygınlaşması ''için birbirlerine destek verirler.

Ee tabi eğlenmeden de olmaz kamp gecelerinde. Bir de güzel şarkılar söylerler ki sazlı sözlü muhabbetin dibine vururlar gündüz sürdükleri yetmiş kilometreye rağmen . Şiirleri de güzel olur bu insanların . Ayrıntı sanattır çünkü. Ve ayrıntıcıdır bu insanlar.

Kabına sığmayan insanlardır. bisikletçiler....

ABC...