Byqee, Sıradan Bisikletinizi Elektrikli Bisiklete Dönüştürüyor

byqee-siradan-bisikletinizi-elektrikli-bisiklete-donusturuyor05-bisiklopedi.jpeg

BYQEE, SIRADAN BİSİKLETİNİZİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Son yıllarda elektrikli mikro mobilite araçlarının hayatımıza girmesiyle birlikte, Dünya genelinde bu alanda gün geçtikçe daha inovatif çözümler geliştiriliyor. İnsanların artan ilgisiyle birlikte, özellikle de kalabalık ve büyük şehirlerde artan trafik sorunu, park problemi, toplu ulaşımlarda yapılan aktarmalar ve sosyal mesafe insanları yeni ulaşım aracı arayışına yönlendiriyor. Tam bu noktada son yılların en dikkat çekici ürünlerinden biri olarak karşımıza Türk girişimi Byqee çıkıyor. İTÜ Teknokent’ te faaliyet gösteren girişim hızlandırma merkezi İTÜ Çekirdek bünyesinde 4 kişilik bir ekip ile geliştirilen Byqee, her türden bisikleti dakikalar içerisinde çok kolay bir kurulumla elektrikli bisiklete dönüştürebiliyor.

Byqee Nedir?

Byqee; 4 parçadan oluşan ve her türden bisiklete entegre edilerek kolayca elektrikli bisiklete dönüşmesini sağlayan bir dönüşüm setidir. Bu tür dönüşüm uygulamaları piyasada olmasına karşın Byqee, elektrik motorlu tekerleği haricindeki diğer ekipmanları gidona monte edilecek şekilde geliştirilmiş ve bu sayede her türden bisiklete uygulanabilir bir form oluşturmuş. 250 Watt güç üreten yüksek torklu elektrik motoru, taşınabilir güç paketi, gaz pedalı ve braketiyle dakikalar içinde kurulumu yapılarak herhangi bir bisikletin elektrik gücünden yararlanabilmesini sağlar. Herkes tarafından kolayca yapılabilecek kurulumun ardından yola koyulmak için sadece gaz pedalını ittirmek kalır.

Nerede İsterseniz Şarj Edin

En can alıcı kısmı ise Byqee’nin enerjisini sağlayan güç paketi 1.2kg ağırlığında, çok hafif ve çok küçük hacme sahip. Bu sayede Byqee güç paketini istediğiniz yere götürerek şarj etmek için kolaylıkla yerinden çıkarıp rahat bir şekilde çantanızda taşıyabiliyorsunuz. Şarj etmek ise telefonunu sarj etmekten farksız, herhangi bir ev tipi prizde dönüşüm kiti ile birlikte gelen şarj aleti ile sarj edebilirsin. “Base” paket 3 saatte tam şarj olabiliyorken “Pro” paket 4 saatte tam sarj oluyor.

Kolay Kurulum, Kolay Kullanım, Kolay Sürüş…

Byqee ekibi, onu tasarlarken ek maliyetlerden sıyrılarak, herkes tarafından ulaşılabilir bir elektrikli bisiklet dönüşümü yaratıyor. Piyasada hali hazırda bulunan elektrikli bisikletler için biraz cüzdanı açmak gerekiyor. Buna karşılık Byqee, oldukça uygun bir fiyatta kullanıcılarına elektrikli bisiklet deneyimi sunuyor. Aynı teknik özelliklere sahip ortalama bir elektrikli bisikletin yaklaşık üçte biri fiyata sahip. Byqee ekibinin vurguladığı başka bir parametre ise kullanıcıların istediği tarzda bisikleti seçerek kendi tarzlarını yansıtacağı elektrikli bisikletlerini kendileri yaratıyor olması. Elektrikli bisiklet piyasasında tasarım alternatifleri oldukça kısıtlı ancak Byqee’nin sade ve eğlenceli bir sürüş deneyimi ile her türden bisikleti elektrikliye dönüştürmesi mümkün.

250 W gücündeki yüksek torklu elektrikli motoru, Byqee’nin yokuşlarda dahi düz yol rahatlığıyla kullanılabilmesini sağlıyor. Elektrik gücüne ihtiyaç duyulmayan durumlarda ise motor serbest kalarak, normal bisikletler gibi pedallarla hareket etmenize olanak veriyor. Daha yeşil bir dünya için geliştirilen ürünler arasında ülkemizden de bu şekilde katkıların olması bizleri gururlandırıyor.

Oldukça verimli bir dönüşüm sunan Byqee, şimdi Arıkovanı’nda kitlesel fonlama kampanyasına başladı. Byqee’ yi ön sipariş vermek için veya girişime destek vermek için (ekip bu desteği “Kahve Dopingi” olarak adlandırmış) Arıkovanı sayfalarını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

ABC...