Carraro Troya

carraro-troya02-bisiklopedi.jpg

CARRARO TROYA

Aydan Çelik'in Troya metaforu -Troya Atı'nı yeniden yapıp, hikayeyi baştan yazmak; şehirleri, oksijeni, yeşili yani yaşamı geri kazanmak- tüm bisikletçilerin aklını başından alıyor, bir kere. En azından bizim öyle. Bisikleti süsleyen harika çizimler Accell Bisiklet teknolojisi ile de birleşince özgün bir sentez ortaya çıkıyor.

Yalnızca grafik tasarımları için bile satın alınabilecek Troyanın donanımı da çok başarılı.

Artıları

Shimano Nexus 7 vites sistemi ile fiyat kalite dengesi konusunda beklentileri karşılıyor. Deneyimi olmayanlar için belirtelim, Nexus vites geçişleri, performansı ile çok başarılı. Troya'nın 20 inch tekerlekleri ile de kuvvet kazancı neredeyse bütün kent içi rampalarda yeterli oluyor.

Temel aksesuarların hepsi düşünülmüş, bisiklet ile birlikte. Zil, dinamolu far, pilli arka lamba ve arka bagajı standart donanımı olarak geliyor.

Katlanır bisikletlerin en çok dikkat edilmesi gereken özelliklerinin başında gelen katlama mekanizması konusunda da Troya'ya geçer not alıyor. Mekanizma kilitlendiğinde hiçbir esneme, boşluk yok. Maşa ve kadroda yer alan mıknatıs sistemi ile katlandığında ön dişlinin yere değmesini önleyen metal ayak da işlevsel ayrıntılar, artılar.

İkinci bir teleskobik düzenek ile gidonun yükseltilebilmesi, uzun boylu sürücüler için de dik bir sürüş pozisyonu sunuyor, sürüş konforunu artırıyor.

Eksileri

Uzun boylu sürücülerin katlanır bisikletlerde genellikle yaşadığı, sele borusunun kısa kalması sorunu ne yazık ki Troya için de geçerli. Ama 2018'de daha uzun sele borusu ile üretileceği bilgisini de aldık, buradan paylaşalım.

Sonuç Olarak

Aydan Çelik'in estetik dokunuşları ile Accell Bisiklet teknolojisinin başarılı işi Troya, katlanır kullanıcıları için vazgeçilmez bir seçenek olarak raflarda yerini aldı. Troya ile hikayeyi yeniden yazmak isteyenleri, şehirlerimizi, yaşamı geri almaya davet ediyoruz biz de.

Keyifli sürüşler...

ABC...