Hangi Katlanır Bisiklet?

hangi-katlanir-bisiklet-bisiklopedi.jpeg

Hangi Katlanır Bisiklet?

Gittiği her yere bisikletini götürmek isteyenlerin çözümü katlanır bisiklettir. Otobüste, trende, gemide ve uçakta, kısacası her yere kolayca taşınırlar. Birkaç saniyede katlar alış veriş merkezlerine, markete, okula, işe her yere girilip elde iterek ya da çekerek yol alabilirsiniz.

Katlınır Bisiklet Alacaklara Yol Gösterecek 8 Soru:

1. Kaç vites olmalı?

Sekiz ve daha yüksek vitesli sistemlerde hiç bir rampa gözünüzü korkutmasın. Ama altı, yedi kademe bir vites sistemi çok uzun ve aşırı dik olmayan bütün şehir içi rampaları çıkmanıza yeter. Vitessiz bir bisiklet ise yalnızca düz yollarda kullanılabilir. Bu konuda size en çok yardımcı olacak şey çevrenizdeki kullanıcıların deneyimleridir.

Göbekten, şanzımanlı vites sistemi kullanılanlar bakım gerektirmeyen sorunsuz yapıları nedeniyle tercih nedeni olabilir. Ancak fiyatları biraz daha yüksektir.

2. Çamurlukları olmalı mı, bagaj ihtiyacım var mı?

Mümkün olan her koşulda, her güne, her yere ulaşımda kullanırım diyorsanız, çamurluğa da, bagaja da ihtiyacınız var. Bir bagaj lastiği yardımıyla günlük market, pazar alış-verişinizi, işe, okula gidiş gelişlerde çantanızı kolayca taşıyabilirsiniz.

Ancak yalnızca hobi amaçlı, eğlence için kullanılacaksanız o zaman çamurluğa da bagaja da ihtiyaç yok.

3. Ağırlığı önemli mi?

Kesinlikle evet. Katlayıp elinize alıp taşımak, zaman zaman merdiven çıkarmak zorunda kalacağınızı da düşünmelisiniz. Böyle durumlarda önemsiz gibi görünen bir iki kilogram farklar önemli avantajlara dönüşüyor.

4. Sele boyu yeterli mi?

Boyu 180-185 santimetreyi geçenlerin en çok dikkat etmesi gereken şey sele boyu. Sele boyu kısa olan modeller sürüş konforunu olumsuz etkiliyor. Selenin limitin üzerinde uzatılması da başlı başına yeni bir tehdidi doğuruyor.

5. Hangi tekerlek çapı?

Jant boyları çoğunlukla 20 inçtir. Daha büyük tekerlek çapları bisikletin katlanmış boyutunu büyütüyor.

Küçük çaplı tekerlekler ile kadro boyutu da iyice küçülüyor. Tekerlek çapı küçüldükçe dik ve uzun rampalar da yorulmadan aşılabiliyor. Eğer uzun yollar yapılmayacaksa 16 ve 12 inç tekerlek çaplı katlanır bisikletler belki de en uygunu.

Bununla birlikte tekerlek çapının küçülmesi sürüş performansını, konforunu, dengeyi ve kontrolü olumsuz etkiliyor.

7. Katlama mekanizmasında nelere dikkat etmeliyim?

Çoğunlukla benzer mekanizmalar kullanılmıştır. Hemen hepsi bir dakikadan kısa bir sürede katlanıp yeniden kurulabilir.

Ancak katlama mekanizmalarında kullanılan küçük emniyet kilitleri, manivelaları bazı modellerde kişinin gücünü biraz zorlayabiliyor.

Dikkat edilmesi gereken bir başka nokta kilitlenmiş durumdaki katlama mekanizmasında boşluk olmaması, hareket etmemesidir.
Bu konularda da özellikle kullanıcı deneyimleri yararlı olacaktır.

8. Pahalı olan iyi midir?

Her bisiklette olduğu gibi fiyat ve kalite arasında bir orantı katlanırlarda da var.

Bununla birlikte ilk 7 soruya beklentilerinizi karşılayan yanıtlar aldığınız düşük bütçeli bir ürünü rahatlıkla seçebilirsiniz.

ABC...