Kamp Deneyimi

kamp-deneyimi-01-bisiklopedi.jpg

KAMP DENEYİMİ

Kamp deneyimi olmayanlar için faydalı bilgiler —ustalar da ilave yazarlarsa ekleriz, faydalı olur.

  • Şehirlere sabah, engeç öğleye kadar girin gezin görün saat 3'e kadar alışverişinizi yapıp çıkıp kamp yerine odaklanmış olun.
  • Kamp yerlerini bir önceki akşamdan google haritalar uydu görüntüsünden büyük ölçüde tespit edebilirsiniz. Ormanlar, meralar, deniz koyları ve plajlar, göl kıyıları, akarsu kıyıları, tabiat parkları, bazı mesire alanları, koruluklar uygundur. Doğu Anadoluda kamp yeri bulmak zordur benzinliklerin yeşil alanında izin verirler.
  • Suyunuzu kamp alanına giderken yine uydudan cami, çeşme,benzinlik gibi yerleri tespit edin. Aksi halde benim gibi bir geceyi yarım termos suyla geçirebilirsiniz.
  • Uygun gördüğünüz kamp alanını ıska geçmeyin. İkincisi olmayabilir, yoksa bariyer kenarında yer ararsınız.
  • Duş torbası alın, gündüz hergün duş alma fırsatı bulunmaz. Yok ben hergün duş yapıcam derseniz 2 metre hortum taşıyın, terlikleri giyip pekde temiz cami tuvaletlerine, girin yada annenizin yanında oturun.
  • Gündüz çeşme başlarında, camilerde tişörtünüzü yıkayıp belden yukarı keseleyin. Gece bir iki litre suyla bel altı temizlenip uzun süre duştan kurtulabilirsiniz.
  • Alışverişi erken yapmayın, tavuk ürünlerini saat 4' ten önce almayın çantada ısınıp bozuluyor. Aksi halde benim gibi tavuk kebaptan zehirlenir, kendim iyileşebilirim der, ishalden 5 günde 5 kg zayıflayıp soluğu yanlışlıkla devlet hastanesi yerine özel hastaneye alır, 650 lira muayeneye öder, bir poşet serum yer, eczaneyede 170 lira öder kendinize gelirsiniz.
  • Çadır dışına terlik ve ayakkab bırakmayın, tilki ve sansar yiyecek bulamayınca kızıp terlikleri çalıyor, terliklerimi bir sefer 50 metre ileride, bir sefer 10 metre ileride dişlenmiş buldum.
  • Sivrisinek kovucu spreyi unutmayın. Aksi halde İyi küfür etmeyi öğrenirsiniz.
  • Gündüz de gece de çadırın fermuarını sonuna kadar çekin, yılan akrep sizi öldürmeyebilir, bir kırım kongolu kene sizi iri gözlü 72 hurinize kavuşturabilir çabuk unutulursunuz.
  • Köylüler buralarda çok ayı var derse, orada yanlız kamp yapmayın. Yok illaki yaparım derseniz biber gazı bulundurun dememe gerek yok. Bir meşale hazırlayın başucunuza koyun. Çadır kapınızın 1 metre önünede çalı çırpı odun istifleyin, ayı gelir rahatsız ederse meşaleyi kolonyayla tutuşturun çadırın kapısını açıp benim bulundurduğum gibi küçük pet şişe içindeki benzinden yarım çay bardağı kadar çalı istifine boşaltın meşaleyi uzaktan değdirin. Ateşten yırtıcılar korkar. Bu iş çok tehlikelidir benzin ve meşale asla yakın olmamalı. Ben bu benzini son çare ayıyı yakmak için taşıyorum tabi başarabilirsem. Bir olay bir kez başınıza gelip son olabilir tedbir hayattır. Ama bilin ki çadır içindeyken şimdiye kadar bir yırtıcının saldırdığını duymadım, insan kokusuna yaklaşmazlar.
  • Tur bittiğinde sevinçten havaya zıplayıp selfi çekiliyorsanız paylaşmayın, siz gerçek turcu değilsiniz demektir. Çünkü artık özgür değilsiniz.
ABC...