Shimano STEPS

shimano-steps01-bisiklopedi.jpg

Shimano STEPS

Shimano'nun elektrikli bisiklet donanımı STEPS, Shimano Total Electric Power System'in kısaltmasıdır. Gücün sadece pedal çevirirken uygulanması ile diğer e-bisiklet sistemlerinden, elektrikli motosikletlerden ayrılır. Kullanıcı dostu bu sistem, e-bisikletleri normal bisikletler gibi hissettirmek ve kullanmak için tasarlanmıştır.

YARARLARI

  1. Ulaşım için bisikleti seçen sürücülerin hedefe ulaşıldığında yorulmaması ve terlememesi
  2. Turlarda uzun yolların katedilebilmesi, rampaların aşılması
  3. Patika ve arazi sürüşlerinde tepelerin kolayca tırnılması

BİLEŞENLERİ

STEPS dört parçadan oluşuyor.

1. MOTOR

Elektrikli motor, 26 volt 250 W gücünde 50 nm tork üretebiliyor. Hız 25 km/s'e ulaştığında güç kesiliyor. Sürücü eğer isterse pedal çevirerek daha yüksek hızlara ulaşabiliyor. Benzerlerinden ayıran en önemli özelliği 2,8 kg olan ağırlığı.

2. BATARYA

Ağırlığı yaklaşık olarak 2,6 kg olan batarya kadronun alt-borusuna ya da bagaja yerleştirilebiliyor. Bataryanın tam şarj süresi için 4 saat, yüzde 80 şarz ise 2 saat gerekiyor. Verimli ömrü 1000 şarj olan batarya bir şarj ile 150 km gidebiliyor. Batarya bisiklet üzerinde ve ayrılarak şarj edilebiliyor.

3. AKTARIM SİSTEMİ

Kalitesi kanıtlanmış shimano mühendisliği teknolojisi ile hafif, güçlü, şık ve modern bir tasarım. E-mtb için özel 165 mm Deore XT aynakol motor desteği ile akıcı bir pedal deviri sağlıyor.
Aktarım sisteminde bisiklet ile birlikte yürümek gereken durumlar için de bir yürüyüş modu var. Bu ağır yüklerle çıkılan rampalarda ve çok dik tepeleri tırmanırken kullanılabiliyor.

4. GÖSTERGE

Özel bir bilgisayardan oluşan göstergede pil ömrü, hız, yolculuk mesafesi, geçen süre ve STEPS sisteminin hangi modda olduğu gibi değişkenler takibediliyor.

daha fazla bilgi için: https://www.shimano-steps.com/e-bikes/europe/en

ABC...