Velespit

velespit-01-bisiklopedi.jpeg

VELESPİT
Bisiklet Üzerine Bir Belgesel Projesi

PROJENİN AMACI

Bisikletin,Türk toplumu arasındaki yanlış anlaşılmalarının bir nebze önüne geçebilmek ve bisiklet kültürüne daha da saygınlık kazandırmak amaçlanmıştır.

KONUSU

Bisikletseverlerin bisiklet ile olan anıları ve Türkiye genelinde bu kültür üzerine yapılan yanlışlar ve doğrusunun ne olacağı yönünde irdelemeler

UYGULANIŞ BİÇİMİ

Belgesele katılmak isteyeceklerden;

  1. Bisiklet üzerine kendi demeçlerini verecekleri demecin video kaydı: Katılımcıların,bu kayıtta öncelikle en fazla 1’er dakikalık kendilerini tanıtmaları ricamızdır.Kaydın devamında,bisiklet üzerine anılarından ve bisikletin ne tür kültür olduğu üzerine açıklama yapabilirler.Sonra da bisikletin hayatlarındaki önemi üzerine değinip teşekkür konuşmasıyla kaydı sonlandırabilirler.Kaydın 10-15 dakika arası olması ,belgeselin tüm zamanı adına sağlıklı olacaktır.
  2. Bisiklet üzerine, katılımcılarda,kendilerine ait olan fotoğraf,video,animasyon ya da diğer yazılı ve görsel belgeler:Bu dökümanların da tarafımıza yollanmasıyla ve kullanım izninin verilmesiyle bu dökümanlarla katılımcının yapacağı (ya da bizden de destek isteyebilir) çekim montajda harmanlanıp ortaya görseli zengin bir eser çıkarılmak amaçlanmaktadır.
  3. Katılımcılar eğer bir bisiklet derneğinin üyesiyseler,kendi çekimlerinden sonra yine 1-2 dakika derneklerinden bahsedebilirler.

Katılımcılar,video çekimlerini kendi telefonlarıyla kendileri de yapabilirler ya da yapımcıdan yani aşağıda irtibat bilgisi yazan numaradan whatsapp üzerinden teknik destek de isteyebilirler. Eğer kendilerinin çekim imkanları yoksa yine aşağıdaki numaradan destek isteyip çekimlerini yaptırmalarını da talepde bulunabilirler.

Belgesel projesinin çekimleri ve montajı bittikten sonra,proje yayına verildiğinde katılımcılar da irtibat numaralarından bilgilendirilecek ve isterlerse kendileri de bu projeyi kendi hesapları üzerinden paylaşabileceklerdir.

Katılımcılar, dökümanları gönderirken,wetransfer üzerinden tek bir seferde,bağlantı lingi alarak,aldıkları lingi aşağıdaki whatsapp hattına iletmeleri ricamız olacaktır.

TEKNİK DESTEK VE SORULARINIZ İÇİN WHATSAPP: Hayrettin Doğan (0506)8531653

ABC...