5 Soruda Carraro Elektrikli Bisiklet

carraro-elektrikli-bisiklet-01-bisiklopedi.jpg

5 SORUDA CARRARO ELEKTRİKLİ BİSİKLET

Bartın Bisiklet Festivalinde Accell bisikletin tanıtım için getirdiği elektrikli bisikletleri inceledim, denedim. Carraro, şehir ve dağ iki tür elektrikli bisiklet üretmiş. İkisini de denedim. Başarılı.

Elektrik ünitelerinde SHIMANO STEPS kullanılmış. MTB'lerde şehir bisikletlerinden daha üstün bir donanım kullanılıyor (Shimano E-8000 ve Deore 1x10). Bu yüzden MTB'ler dik rampaları tırmanmaya daha elverişli. Bununla birlikte turda çoğunlukla şehir bisikletini kullandım. Pek çok dik rampayı kolaylıkla aştı, geçti.

Tur sırasında ve sonrasında en çok konuştuğumuz 5 soru:

1. Bir batarya ile ne kadar yol alınıyor?

Tama yakın şarjlı bir batarya ile 100 km kadar yol aldık. Zaman zaman çok dik rampalar vardı. Düz yolda, eko modda bu mesafenin 150 km kadar artması beklenebilir.

2. Ne kadar hız yapılabiliyor?

25 km'ye kadar elektrik desteği kullanılabiliyor. Sonrasında motor desteği kesiliyor ve kendi gücünüzle hızlanabiliyorsunuz. Bunlar yüksek hızlara ulaşmak için tasarlanmış sistemler değil sonuçta. Ancak inişlerde kütle avantajı ile normal bir bisikletten daha yüksek hızlara kısa sürede ulaşıyor.

3. Şarj süresi nedir?

Tam dolum süresi 4 saat, %80 dolum süresi ise 2 saat. Batarya verimli ömrü 1000 şarz.

4. Pedal çevirilmediğinde bisiklet ilerliyor mu?

Sürücü pedal çevirmeyi bıraktığında elektrik motoru da desteği kesiyor. Pedal çevrilirken destek için üç seçenek var. Yavaş, orta ve hızlı seçeneklerinden biri ile destek alınabiliyor. Yürüyüş modu ise bisiklet elde ilerlerken kullanılabiliyor.

5. Ağırlığı ne kadar?

Ağırlığıkları 20 kilogramın üzerinde. Motor ve batarya yalnızca 5 kg'ı geçiyor.

ABC...