ETİ Lifalif, Glukoz Şurubu ve Palm Yağı Yok :)

eti-lifalif-glukoz-surubu-palm-yag-yok-01-bisiklopedi.jpeg

ETİ LİFALİF, GLUKOZ ŞURUBU VE PALM YAĞI YOK

Glukoz şurubu ve palm yağı olmadan da oluyormuş. Önceki yazıları (Tadım Bar İçinde Ne Var? ve Nesfit Yiyelim Mi?) okuyanlardan kızanlar olmuştu. Bilimsel dayanak olmadığı, abartıldığı vs. Lifalif bize gösterdi ki bu zehirler zorunlu değilmiş.

Paketi aramaya taramaya gerek yok, içindekileri öğrenmek için. Saklanacak bir şey yok. Büyük puntolarla yazmışlar. İçindekiler: yulaf ezmesi, yer fıstığı, zeytin yağı, fındık, tam buğday gevreği, hurma özü, elma suyu konsantresi, badem, tereyağı, tuz, gluten, yumurta. Bu kadar. Döndüm bir daha okudum. Ne glukoz şurubu, ne şeker ilavesi, ne palm yağı, ne soya bir şeyi, hiçbir zehir yok. Kutluyorum ETİ'yi.

Lifalif bar kuru yemişli, kuru meyveli ve bitter çikolatalı olarak üç seçenek sunuyor. Ben kuru yemişlisini denedim, inceledim. Kuru yemişli ve kuru meyveli temiz, sağlıklı, sorunsuz. Bitter çikolatalı olanda ilave şeker var, ama glukoz şurubu değil. Bir de eser miktarda soya ürünü olduğu yazıyor. Buradan da belirtelim.

Enerji düzeyi yüksek. Bir lifalif bar 200 kcal'ye yakın enerji veriyor. Bu "tadım bar" ile aynı düzey. "Nesfit"in iki katı. Günübirlik, kısa bisiklet turlarında atıştırmalık olarak yeterli bir besin. Kabul edilebilir bir enerji düzeyi ve temiz, zihirsiz bir besin olarak Lifalif'i başarılı buluyorum.

Ne diyelim, afiyet olsun :)

ABC...