EGZOZ KOKUSUNA KARŞI PARFÜM KOKUSU

suslu-kadinlar-bisiklet-turu-2018-bisiklopedi.jpg

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu yıl altıncı kez gönüllü kadınlar tarafından düzenleniyor. 23 Eylül pazar günü yaklaşık 70 şehirde kadınlar bisikletleriyle yollara çıkıyor.

Bugün artık Türkiye'ye özgü bir bisiklet fenomeni olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ilk kez 2013 yılında, İzmir'de “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği çerçevesinde yapıldı. Sema Gür'ün oluşturduğu bir facebook etkinliği ile buluşan 300 kadın Konak'dan Alsancağı pedallayarak ‘’şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun’’ konulu bir basın açıklamasını yaptılar.

Bir kadın etkinliği olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun temel amacı daha çok kadının bisiklete binmesi. Bu yönüyle de bir feminist eylem olarak görülebilir. Bununla birlikte şık bir giysi ile ve ön planda olmamak koşuluyla erkekler de turun davetlileri arasında sayılıyor.

Her yıl giderek artan sayıda katılımcıyı buluşturan tur 2016'da 28 kentte, 2017 yılında 50 kentte etkinlik gerçekleştirdi. Ulaşılan bu noktada artık Türkiye'nin en büyük, eş zamanlı ve sivil bisiklet etkinliğini olma özelliğini taşıyor tur.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu web sayfası https://suslukadinlarbisikletturu.com

facebook sayfası: https://www.facebook.com/suslukadinlarbisikletturu