Havasız Lastik

havasiz-lastik-01-bisiklopedi.jpg

HAVASIZ LASTİK (Dolma Lastik)*

Patentli teknolojilerinden yapılmış, çok hücreli bir polimer köpük olan lastikler, geleneksel iç lastiğin, dış lastiğin pabucunu dama atacak mı?

2004 yılından bu yana, bazı lastik markaları, piyasadaki en iyi lastiklere bile uyum sağlayan teknolojiyi geliştirmekle uğraşmışlar. Dünyadaki en büyük lastik üretici markalarının ve Çin üreticilerinin çoğunun da dahil olmak üzere bisikletin geleceği olarak gördüğü, havasız patlamaz lastiğin piyasada etkin ve ses getirecek birçok modelleri olduğundan bahsetmekte.

Patlak için durmak zorunda kalmadan korkmadan, daha hızlı ve daha uzun mesafe gitme güvenini bisiklet dünyası daha önce görmemişti. Günümüzdeki bazı çocuk bisikletlerinde kullanılan lastikler hariç. Çok fazla insan bu tarz havasız lastikleri kullanıyormuş. Ama henüz yurdumuzda bunlar kullanılmıyor.

Patlamaz dolgu lastikler eşsiz bir kavrama ve dayanıklılık gösteriyormuş. Örneğin, 9000 kilometre için sadece 1,5 mm. aşınmasını garanti edenleri bile varmış. Yol tutuşunun mükemmelliği de cabasıymış. Üstüne üstlük diğer lastiklerden daha hafif olduğu iddiaları da var!

Bisiklet lastiklerinde gelecek havasız dolma lastikler mi olacak?

*Bu yazı 30 Temmuz 2018 tarihlinde Haberhürriyeti.com web sayfasında yayınlanmıştır.

ABC...