Morpedal Kadın Bisiklet Derneği

mor-pedal-dernegi01-bisiklopedi.jpg

MORPEDAL KADIN BİSİKLET DERNEĞİ

Morpedal Kadın Bisiklet Derneği; bir buçuk yıl önce bir avuç kadının biraraya gelmesiyle oluşmuştur. Şimdilerde sayıları 119! Bu yürekli kadınlar “ilk kadın bisiklet festivali” yapma fikri ile diğer illerdeki hemcinslerine birlikte pedallama ortamı yaratmış, bisikletin birleştirici gücünü kullanmışlardır. Kentin hafızasında yer alan heykel ile vatandaşların spora özendirilmesi sağlanmıştır. Ses getiren çalışmaları yavaş yavaş çevre illere yayılmaktadır.

Kadın dayanışmasını hedefleyen etkinliklerin temelinde kızkardeşlik felsefesi olduğunu belirtiyorlar. Bu yıl ikincisini yapacakları 2. Mor Pedal 48 Kadın Festivali 31 Ağustos 1-2 Eylül.

Ulaşımda daha fazla sayıda kadın algısı yaratma amaçlı haftada bir gün farkındalık turu düzenliyorlar. Cumartesileri ise performans turları var. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Muğla’dan Dalyan’a etkinlikleri oldukça kalabalık katılımlıydı.

Bisiklet camiasına örnek olan birlikteliklerinin epeyce şaşırttığı ve pek çok kadına ilham verdiğini biliyoruz. Aktivist sayısına bakıldığında etkilenmemek mümkün değil. Toplum sağlığı açısından da son derece önemli olan annenin spor yapması için Morpedal kapı aralıyor. Kadın, bisiklet kullanırsa eşi de çocuğu da kullanır inanışıyla..

ABC...