UÇAN BİSİKLET İLK OKULU

UÇAN BİSİKLET İLKOKULU AÇILDI

Eskişehir Başka bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi’nin emek ve dayanışmayla kurduğu Yaşam Köyü İlkokulu, namı diğer Uçan Bisiklet açıldı.

Okulun harcında ebeveynlerin, gönüllülerin, destekçilerin olduğu, çocuk haklarını hayata geçiren, ekolojik dengeye saygılı, ticari kar amacı gütmeyen okulun açılışı için Eskişehir’deki Velesbit(Eskişehir Bisiklet Derneği), Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Dorlion Bisiklet Grubu ve bisiklete gönül vermiş Eskişehirli bisikletçiler, Espark 222 önünden Aşağısöğütönü’nde Yaşam Köyü içindeki okula kadar bir sürüş gerçekleştirdiler.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ile adından söz ettiren Sema Gür de sürüşte pedalladı.

Çocukların da okula yakın bir mesafeden sürüşe katılmaları ortamı şenlendirdi.

Sürüşün sonunda Accel Bisiklet’in sağladığı bir bisiklet, çekilişle sürüşe katılanlardan Samet Arslan'a hediye edildi.

Okulunun açılışını çocuklar gerçekleştirdi. Çocuklar, onlar için gönüllülerin hazırladığı atölyelere katıldılar. Onlar şarkılarla coşarken misafirler, bisikletçiler müzik dinletileri ve çocuk oyunlarıyla içlerindeki çocuğu canlandırdılar. Eğitim yolculuğuna başlayan Yaşam Köyü İlkokulu çocukların deyimiyle Uçan Bisiklet başka bir okulu mümkün kılmaya inanan ebeveynler ve gönüllülerin desteğiyle kanatlanıp uçmaya hazır. Başka okullar dayanışmayla mümkün!

bbom-eskişehir