Bisiklopedi Medikit

bisiklopedi-medikit-17.jpg

BİSİKLOPEDİ MEDİKİT

İlkyardım çantasının ilk göze çarpan özelliği üzerinde yer alan bilgiler. Bir kaza ya da yaralanma durumunda ne yapmak gerekiyorsa bir bir yazılmış. Başka ilkyardım çantalarında bu bilgiler yok. Genel ilk yardım bilgileri ise ayrı bir broşür olarak veriliyor. Bir süre sonra da bunlar ya yıpranıyor, yırtılıyor ya da kayboluyor. O nedenle Bisiklopedi ilkyardım çantasının en önemli özelliği belki de bu üzerindeki bilgilerdir.

Tüm bisiklet aksesuarları gibi ilkyardım çantasının da küçük ve hafif olması istenir. Dahası bisikletlilerin bir ilk yardım çantası taşımamasının temel nedeni de fazladan bir yük olarak görülmesidir. Bisiklopedi ilk yardım çantası bu sorunu ortadan kadırmış gibi görünüyor. Çantanın boyutları 13x10x3 cm. Bu haliyle gidon ya da bagaj çantasına hatta formanın arka cebine bile sığar.

İçinde bir kaza dorumunda ihtiyaç duyulacak olan tüm temel ihtiyaçlar var. Fazladan da hiç bir şey yok. Bununla birlikte bir dudak, güneş koruyucu, bir sinek kovucu gibi kişisel ihtiyaçların sıkıştırılabileceği alan da ayrılmış.

İÇİNDEKİLER

  • Eldiven: Kanamalı bir yaraya müdahale eden ilkyardımcıyı bekleyen en büyük tehdit bulaşıcı hastalıklardır. Bu tür durumlarda bir hatta iki eldiven üst üste takılarak önlem alınabilir.
  • Yarabandı: Ucuz yarabantları ya yapışmaz ya da yapıştığı yerden çıkmaz. Bisiklopedinin ilkyardım setinde kaliteli, bez ve elastik bir yarabandı tercih edilmiş. Parmak gibi hareketli bölgelerde bile rahatlıkla kullanılabiliyor.
  • Flaster: Alerji yapmayan bir flaster tedavi sonrasında ortaya çıkabilecek kötü sürprizleri önler. Flasterin esnek olması ise hareketli eklemlerde kullanılmasına izin verir. Böylece tur sırasında yapılan bir tedavinin ardından pedallamaya, devam edilebilir.
  • Sargı Bezi ve Gaz Kompres: Bazen kanamayı durdurmak için yalnızca baskı yapmak yeterli olur. Bazı durumlarda ise yara sarılır. Ama her durumda kanamaya steril bir malzeme ile müdahale edilir.
  • Antiseptik Solüsyon: Kanamaların tedavisinden sonra yaraya enfeksiyon kapmaması için bu antiseptik solüsyon uygulanır.
  • Makas: İhtiyaç olduğunda el altında bulunabilecek küçük bir makas fazladan ağırlık da yapmaz.
  • Plastik Poşet: Tedavide kullanılan malzemelerin, atıkların toplanması bir yandan doğayı korurken öte yandan yeni bir enfeksiyonu önler.
ABC...