Carraro Flexi 121 D Ürün İnceleme

carraro-flexi-121-d-urun-inceleme.jpg

CARRARO FLEXI 121 D ÜRÜN İNCELEME

Daha önceki bir yazımızda Flexi 121 incelemiştik. Flexi 121 D, bu ilk incelemede belirttiğimiz tüm olumlu özellikleri taşıyor. Ne yazık ki o yazıda belirttiğimiz olumsuzluk da bir ölçüde sürüyor.

Yine biz baştan belirtelim, bütününde başarılı bir ürün. Fiyat/kalite dengesi gözetildiğinde rakipsiz, önerilebilir.

İnceleyelim bakalım, önce üstünlükleri:

ARTILARI

1. KAÇ VİTES?

Flexi 121'in en büyük üstünlüğü vites sayısı. Üçlü ayna dişlisi ile 21 vites herhangi bir arabanın çıktığı tüm rampaları çıkmaya yeterli. Bu özelliği ile uzun turlar için de elverişli bir araç, Carraro Flexi 121 D.

2. ÇAMURLUK, BAGAJ

Carraro Flexi 121 D'de bagaj ve çamurluk standart donanım —uygun bagaj, çamurluk aramanıza gerek yok.

Dahası Bagaj yüksekliği tur çantası takılmasına da izin veriyor. Bunun da önemli bir üstünlük olduğunu söyleyebiliriz.

3. AĞIRLIK ÖNEMLİ

Carraro Flexi 121 D'nin ağırlığı kabul edilebilir düzeyde —aşağı yukarı 13 kilogram.

4. KATLAMA MEKANİZMALARI

Gidon ve kadro katlama mekanizmaları pratik, hızla katlanıp yeniden kurulabiliyor. Ama en önemlisi bisiklet kurulduğunda katlama mekanizmalarında boşluk esneme yok.

5. AYRINTILAR FARK YARATIYOR

  • Önemli ilk ayrıntı bisiklet katlandığında aynakol dişlisinin zemine çarpmasını önleyen bir parça var —bir tür katlanmış park ayağı. Bu sayede katlanan bisiklet hiç korkmadan dik olarak bırakılabilir.
  • Kablo toplayıcılar gidon alçak kullanıldığında oluşan salkım saçak görüntüyü önlüyor.
  • Fren koluna tümleşik zil çok şık bir tasarım.

EKSİLERİ

1. SELE BORUSU

Sele borusu uzatılmış, ama yine de 180-185 cm boyunda ve daha uzun kişiler için yetersiz görünüyor. Çünkü sele borusu uzun olmasına karşın üzerinde belirtilen sınırı aşan bir yüksekliğe ayarlamak gerekiyor.

2. MEKANİK DİSK FREN

V-fren'e göre bir takım üstünlüklerinin yanı sıra bu mekanik disk fren sistemi bazı önemli ayarlamalarda kullanıcıyı zorluyor. Kadro yapısı nedeniyle, arka fren kaliper ayar vidasına basit, küçük katlanır bir alyan anahtar ile ulaşılamıyor. Aynı şekilde piston konumunu ayarlayan vidaya ulaşmak içinde uzun bir alyan anahtar gerekiyor.
Sonuç olarak bu basit ayarlamalar için ya her seferinde servise gidilmesi gerekiyor ya da büyük, uzun bir 5 mm alyan analtar edinmek.

SONUÇ

Carraro başka pek çok bisiklet modelinde olduğu gibi üstün nitelikli üretimini Carraro Flexi 121 D'ye de yansıtmış.

Fiyat/kalite dengesi ile özellikle rampalarda ve uzun mesafeli sürüşler için önerilebilecek bir katlanır bisiklet Carraro Flexi 121 D.

ABC...