Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Derneği (ABİT)

adana-bisiklet-toplulugu-spor-kulubu-dernegi-abid-02-bisiklopedi.jpg

ADANA BİSİKLET TOPLULUĞU SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ (ABİT)

Kuruluş yılı 2014
Adres İl/İlçe Adana / Çukurova
Sosyal medya www.facebook.com
www.instagram.com
Üye sayısı Takipçi sayısı 32
Etkin üye sayısı 30
Kadın üye sayısı 25
Etkin kadın üye sayısı 5
Etkinlik Etkinlik günü Çarşamba, Cuma, Pazar
Etkinlik türü

Kentiçi Turlar
MTB Turları (Stablize, patika yollar)
Kentdışı Turlar (Asfalt, stablize yollar)
Kamplı Turlar
Yol/Yarış Bisikleti

Geleneksel Festival/Tur Toroslar Aladağ Bisiklet Festivali
Temsilci kişi İzzet Altınsoy 0535 690 13 65
Erhan Ateş

ADANA BİSİKLET TOPLULUĞU SPOR KULÜBÜ

Bisikletin insan gücü ile çalışan bir araçtır, çevrecidir. Yakıt harcamadığı için ekonomiye de katkısı vardır.

Bisiklet kullanımının bir alışkanlık olduğu, bisikletin ana ulaşım araçlarından biri olduğu İsveç, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde kalp hastalıkları daha az görülmektedir. Bisiklet sporunun şişmanlık, stres, metabolizma hastalıkları, sırt ağrıları, yüksek tansiyon gibi vücuttaki olumsuzlukları giderdiği, daha sağlıklı ve mutlu bir insan yarattığı yapılan birçok araştırmada ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte dayanıklılık gücümüzü artırması, stresle baş etmemizde yardımcı olması, kuvvet gelişiminden sonra yağ yakımı ve dolayısıyla kilomuzu kontrol etmemizi sağlaması, eklemlerimizi güçlendirmesi, sırt, bacak, karın ve kol kaslarını çalıştırması ve nihayetinde kondisyonumuzu artırması bunlar arasında sayılabilir.

AMACIMIZ

Ülkemizde bisikletçilik birkaç yıla kadar sadece arazi ve yol bisikletçiliği olarak iki genel kategoride tanınıyordu. Son yıllarda ortak çabalarımızla diğer kategorilerin de tanıtımını yaptık ve herkes asıl yetenekli olduğu veya keyif aldığı ilgili kategorileri seçmeye başladı. Bisiklet üzerine farklı yorumlar yapıldı. Gerçek amacı bisiklete binmek, doğa ile iç içe olmak, gezilmeyen, görülmeyen yerleri bisiklet sayesinde görmek ve en basit ifade ile doğa kirliliği olmadan trafikte farklılık göstererek, farkındalık yaratarak otopark sorunu olmadan hem spor yapıp hem de adrenalin yaşamak olan bisiklet sporu sağlıklı kalmanın en güzel örneklerinden bir tanesidir.

Bu sporu topluma sevdirmek gayesini kendisine görev edinmiş bir topluluk olan Adana Bisiklet topluluğu kulübünü kurarak hem de sporcu yetiştirmeyi, yarışlara sporcu hazırlamayı kendine görev addederek topluma saygıyı geliştirmiştir. Bu bir gönüllü eğlendinlen faaliyetidir.

Öncelikle kendimize sormamız gereken sorular ve masa üstüne koymamız gereken bazı veriler var, Bisikletimizi nerede kullanacağız, Bisikleti hangi amaçla kullanacağız? Bisikleti ve bisiklet sporunu gençlere sevdirmenin yolu Doğa’dan geçmelidir, çünkü bisiklet ve doğa birbiriyle olağanüstü uyumludur. Özellikle 10-16 yaş grubundaki gençlerin hatta her yaş grubunun bisiklete ilgisini artırmak için okulların ve belediyelerin her sene yaz aylarında belli bir haftayı “Bisiklet Günleri” olarak lanse etmeleri çok yararlı olur...

HEDEFİMİZ

Yaşadığımız alanda, mekânda, şehirde, köyde kısaca her yerde bu sporu yapabilirsiniz. Toplum dışı olmak ayrıcalığını grubumuzla özgürce yaşayarak icra etmeye çalışıyoruz. Adana bölgesinde bisiklet yolarının yapılması için çaba harcıyoruz. Trafikte bizde varız diyoruz. Her yaşta insana spor yaptırmanın heyecanını yaşıyoruz ve herkesi bu sporu yapmaya davet ediyoruz. Sıradanlıktan kurtularak kabuğumuzun dışına çıkıyoruz. Haftanın üç günü bisiklete binerek yoğun iş temposunun stresini atıyoruz. Gerçek hedef doğayla iç içe olmak ve yaşadığımız bölgede Belediyenin de desteğini alarak bisiklet yolları yaptırmaktır. Kayseri ve Eskişehir bunlara en güzel örnektir. Dünyada en faydalı icatlar arasında sayılan bisiklet, umarız ülkemizde de hak ettiği yeri bulacaktır

ADANA BİSİKLET TOPLULUĞU SPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU KARARI İLE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

ABC...