Bisiklet Gruplarına En Çok Sorulan 5 Soru

bisiklet-gruplarina-en-cok-sorulan-5-soru-01.bisiklopedi.jpg

BİSİKLET GRUPLARINA EN ÇOK SORULAN 5 SORU

Bisikletçiler, uzaktan ilk bakışta imrenerek bakılan, sonrasında "aralarına nasıl girerim acaba?" diye düşünülen, sonra da bazen çekingen, bazen girişkenlikle yaklaşılan, karışık renkli kıyafet, farklı görünümde her yaştan insanlar.

Bizler "Bisikletçi" diyoruz kendimize. Boyle anılmak hoşumuza gider. Evet, tereddütler ile geliyor insanlar yanımıza. Böyle durumlara her grup rastlamıştır. İnsanların tereddütleri gruplara gelmelerinde onleyici etken oluyor.

Bisiklet gruplarının genel amaçlarını sıralayacak olursak;

  • Bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasını sağlamak
  • Bisiklet sporunun yaygınlaşması
  • Bu spora kişileri özendirerek başlamasını sağlamak.

Bu sayede sağlıklı toplum, mutlu insanlar, temiz çevre ve temiz doğa amacına ulaşmış oluruz.

Bisikletli gruplar olarak insanların kafasındaki soruları ortadan kaldırmalıyız. Bu sorular bisiklet sürüşlerine katılmak istiyorum "fakat" larla başlıyor.

  1. Gruba resmi üye olmak şart mı?
    Hayır şart değil.
  2. Bisiklet kıyafeti zorunlumu?
    Bisiklet kıyafeti de zorunlu değil. Nasıl rahat sürüş yapabiliyorsan giyinebilirsiniz.
    Gruplardaki kişilerin geçmisteki sosyal medya paylaşımlarına bakarak bunu daha net anlayabilirsiniz. Birçoğumuz kot pantolonla uzun eşofman takımıyla ya da şortla bisiklet sürmeye başlamıştır. Benim hep savunduğum bir konu bisikletin sabit bir kıyafet yoktur. Eğer bisikleti ulaşım aracı olarak kullanıyorsan gittiğin yerin konumuna göre durumuna göre kıyafet seçersin. Kullandığın bisiklete göre de giyine bilirsin ama avantaj ve dezavantajlari var tabiki.
  3. Benim bisikletim uygun mu size ayak uydurabilir miyim?
    Bu durum katıldığın gruba göre değişir. Sosyal amaçlı günübirlik şehir içi turlar da hafif tempo sürülür keyfe pedal dediğimiz turlardır.
    Haftada bir gün kısa bir şehir içi tur, pek kondisyon sağlamaz. Ne zaman ki bisikleti hayatımıza ulaşım aracı olarak katarsak günlük sürmüş oluruz, esas kondisyonunu bu belirler.
  4. Grubunuza herhangi bir kurumdan yerel yönetimden maddi destek oluyor mu?
    Grupların dışarıdan bağış adı altında destekleri olabiliyor. Tüm gruplar için geçerli değil ama bu. Eğer resmi dernek ise, dernek yönetimi kararıyla bir aidat belirlenir. Bu para derneğin ihtiyaçlarına harcanir.
  5. Yarışlara mı hazırlanıyorsunuz ya da sporcu hazırlıyor musunuz?
    Yarışçı hazırlayan bazı kulüpler var. Ama sosyal amaçlı bisikletli topluluklarda hedef bisiklet sürdürmek ve sürmektir.

Bisikleti olan veya bisiklet almayı düşünenlere tavsiyem bulunduğunuz şehirde bisikletli topluluk var ise çekinmeden katılın. Göreceksiniz ki biz bisikletliler güler yüzlü, pozitif bakış açısına sahip, hoş sohbetli, doga dostu kisileriz.

*Türkiye'deki tüm bisiklet gruplarının kentlere göre listesi: Bisiklet Grupları

ABC...