Bisiklopedi 1 Yaşında

bisiklopedi-1-yasinda04-bisiklopedi.jpeg

BİSİKLOPEDİ 1 YAŞINDA

Bisiklopedi 31 Aralık 2016'da yayınlanmaya başladı. Başlangıçta 134 lugat maddesi, yalnızca bir kaç haber ve blog yazısı vardı.

Bu bir yıl içinde yeni yazılan lugat maddeleri ile sayı 250'yi buldu. Böylece bisiklet ile ilgili temel bilgileri derleme hedefi gerçekleşti. Bir yıllık süreçte en çok okunan lugat maddeleri "Vites" ve "Kadans".

İlk yılın sonuna gelindiğinde paylaşılan blog yazısı 50'yi buldu. En çok okunanlar sırasıyla “Türkiye'deki Bisiklet Markaları”, “Hangi Katlanır Bisiklet?” ve “1 kg Yağ, Kaç Kilometrede Yakılır?” blog yazıları.

Şubat 2017'de Festivaller/Turlar sayfası yanlınmaya başlandı. Bu sayfada Türkiye'nin hemen hemen bütün festival ve turları yer aldı. Ziyaretçiler etkinlikleri takvim düzeninde takip etme şansı elde etti. Bu özelliği ile alternatifi olmayan Festivaller/Turlar sayfası Bisiklopedi'nin en çok ilgi gören bölümü oldu. Toplam ziyaretçi sayısı 11000'e ulaştı. Sayfa 2018 yılı için geliştirilme aşamasında.

Sosyal medyada facebook sayfası 3000 takipçi, 2900 beğenme sayılarına ulaştı. Instagram ve Twitter sayfaları da yeni yeni geliştirilme aşamasında.

Ağustos ayında başlayan Bisiklopedi YouTube kanalında hedef lugat maddelerini videolar ile desteklemek. Bunun için paylaşılan 21 video kaydı şimdiden 5000 izlenme oranına ulaştı.

Sonuç olarak, Bisiklopedi'nin geçen yıl yola çıkarken koyduğu hedefleri fazlasıyla gerçekleştirdiği söylenebilir.

Teşekkürler Bisiklopedi, teşekkürler 2017...