Son Ayakta Kalan Yarışı

son-ayakta-kalan-yarisi-01-bisiklopedi.jpg

SON AYAKTA KALAN YARIŞI

Son Ayakta Kalan yarışı yada orjinal adıyla Lastman standing race , bu yarış fixi tabir edilen yani arkada ve önde tek dişli kullanılan vitessiz ve frensiz bisikletlerin yarışı.

Bu yarışın resmi olarak velodromlarda yapılanı track cycling race olarak geçiyor. Ama benim yazacağım bu yarış biraz farklı. Olimpiyat altın madalyalı sporcuların yanı sıra bisiklet kuryeleri ve diğer pist bisikletçilerini bir araya getiren, yarış başına 10 binicinin aynı anda fixi bisikletlerle yarıştığı dar bir kapalı go-kart pistinde gerçekleşir.

Amaç, Son Woman/Man Standing olma şansını elde etmek için 128 ve 64 ve 32 ve 16'lık rauntlarda hayatta kalmak. Her iki turdan sonra sona kalan kişi eleniyor ve bu böylece sürüp gidiyor ta ki bir kişi ayakta kalana kadar.

Party havasında yapılan bu yarış kalabalık bir seyirci ve müzik eşliğinde yapılmaktadır . Seyircilerin büyük zevk aldığı bu yarışlar Almanya'da çok popüler. Bu inanılmaz etkinlik, yarış kaos gibi. Çok sayıda çarpışma ile hızlı ve öfkeli filmini andıran sahnelere benzer görsellikler sunan , inanılmaz bisiklet kullanımının yanı sıra hız ve zindelik bu yarışlarda başarmanın anahtarı. Ülkemizde de bu tarz yeni ve farklı yarışları görmek isteriz.

Yarışın 2022 resmi tanıtım filmi

ABC...