B'twin Rockrider 340

btwin-rockrider340-bisiklopedi.jpg

B'twin Rockrider 340

B'twin Rockrider 340 başlangıç düzeyinde bir dağ bisikletidir. Kendi segmentinin en ucuzlarındandır. Bu özellikleriyle yeni başlayanlar için düşük bütçeli bir dağ bisikleti seçeneği olabilir.

Artıları

Ürünün XS kadro boyunun olması nedeniyle seçilmiştir. On-onbir yaşlarında bir çocuklar ve küçük bedenli kullanıcılar için uygundur. Shimano turney vites aktarıcısı ürünün en zayıf yönü gibi görünebilir. Oysa burada bir fırsata dönüşmüştür. Çocuklar parmak kaslarının yeterince güçlenmemesi nedeniyle vites kollarını kullanmakta zorluk yaşayabilirler. Bu noktada çevirmeli, rotasyonlu vites kolları çocuklar için kullanışlı olur.

Burada incelenen bisiklet, iki yıldan daha uzun süredir kullanıldığı halde hiçbir sorun yaşatmamıştır. Yeni başlayanların günübirlik gezileri için yeterli, özellikle fiyat kalite dengesi olan bir bisiklet olarak önerilebilir.

Eksileri

Amortisörmaşasının kilitli olmaması en önemli eksiği olarak gösterilebilir. Ama bu da yine hobi düzeyindeki kullanıcıların kısa, kolay rotalarında sorun olarak görülmemelidir.

Vites sisteminin 7'li olması bir başka eksik yanıdır. Bununla birlikte başlangıç düzeyindeki kullanıcıların çok dik ve uzun rampalarda performans sürüşleri yapmayacağı düşünülürse büyük bir sorun olmayacaktır. Daha üstün bir vites sistemi için bütçenin biraz daha artırılması gerekir.

ABC...