En İyi, En Hafif, En Rahat Bisiklet Markaları

en-yi-en-hafif-en-rahat-bisiklet-markalari-01-bisiklopedi.png

EN İYİ, EN RAHAT, EN HAFİF BİSİKLET MARKALARI

Yeni bisiklet alacaklardan gelen ortak sorumuz bu; "En iyi, en rahat, en hafif bisiklet hangisi?". Geçerli ve güvenilir bir yanıt vermeyi gerçekten çok isterdik. Çünkü bu yanıta —en iyi, en rahat, en hafif bisikletin hangisi olduğuna— biz deneyimli bisikletlilerin de en az yeni başlayanlar kadar ihtiyacı var.

Ne kadar olanaksız görünse de bu yazıda "en iyi bisiklet hangisi?" sorusunun güvenilir ve geçerli bir yanıtını birlikte arayalım.

EN İYİ BİSİKLET HANGİSİ?

Şimdi, takipçilerimizin sıkça sorulan "rahat bisiklet?", "hafif bisiklet" ve "en iyi bisiklet markaları?" sorularını sırasıyla irdeleyelim.

RAHAT BİSİKLET

Rahat bisiklet kişiden kişiye değişir. Herkes kendi kişisel özelliklerine, ihtiyaçlarına uygun bisikleti belirleyebilir. Bunun için;

  • Beden ölçülerindeki farklılık en önemli noktadır. Örneğin, boyları aynı olan iki kişinin bacak iç boyları ya da kol uzunlukları farklı olabileceğinden birincisi için rahat olan, ikincisi için pek de rahat olmayabilir —boy ayarı. Farklı beden ölçüleri için de aynı durum geçerlidir.
  • Cinsiyet rahatlığı belirleyen kişisel özelliklerden bir başkasıdır —özellikle sele seçiminde. Bu sav neredeyse selelerin bile bir cinsiyetinin olduğunu ileri sürebilecek düzeye dek gider.
  • Kullanım yeri ve sürüş tarzı rahatlığı belirleyen bir başka ölçüt. Belki de bisiklet seçiminde ilk karar verilecek soru bisikletin nerede kullanılacağıdır. Daha çok kent içi ulaşımda kullanılacak ise şehir bisikleti ya da bir katlanır bisiklet konfor beklentilerini karşılar. Dağlarda, patika ve şoselerde bir MTB en iyi seçim olur. Asfalt yollarda hız yapmak için ise yol bisikleti seçmek rahatlık beklentisini karşılar.

HAFİF BİSİKLET

Sporcular, profesyoneller, performans sürücüleri ihtiyaclarını karşılayan en hafif bisikleti seçerler. Bunu yaparken her bir gram çok önemlidir.

Amatörler ve hobi kullanıcıları için ise bisikletin ağırlığının o kadar da önemi olmaz. Beden ağırlığının önemli bir bölümünü oluşturan fazla kiloların yanında bisikletin ağırlığından düşülecek bir 250 gr ya da yarım kilonun hiç bir anlamı yoktur.

Bu yönden bakıldığında hafif bir bedene sahip olmak, hafif bir bisiklete sahip olmaktan hem daha kolay hem daha değerlidir. Bunun için doğru beslenmek —yalnızca pasta ve şekerlemeleri diyetimizden çıkartmak bile— yetebilir.

Hafif bir bisiklet tuzlu bir etikettir. Bu yüzden de beden ağırlığını azaltmak, hafif bir bisiklete harcanacak büyük bütçelerden daha optimist bir çözümdür.

İyi bir bisiklet dayanıklı bir kadro ve başka donanımlar demektir. Malzemenin hafiflemesi dayanıklılığının azalmasına yol açar. Dayanıklılıktan çok da ödün vermemek bisikletin kullanım ömrü ve güvenlik için de iyi olur.

EN İYİ BİSİKLET MARKALARI

En iyi bisiklet markasının hangisi olduğu yönünde verilecek her yanıtın daha baştan yanlış olacağını kabul etmeliyiz. Bu yanıtlar özneldir, yukarıda gösterdiğimiz gibi kişiye, ihtiyaçlara ve kullanım yerine göre değişiyor. Bu nedenle biz de en iyisi, ülkemiz pazarında ulaşılabilecek en iyi bisiklet markalarının tümünü sıralayalım.

EN İYİ BİSİKLET MARKALARI:

EN İYİ TÜRK BİSİKLET MARKALARI:

EN İYİ KATLANIR BİSİKLET MARKALARI

2022'nin en iyi katlanır bisikletleri: /bisiklopedi.com/blog/en-iyi-katlanir-2022

2023'ün en iyi katlanır bisikletleri: /blog/en-iyi-katlanir-2023

2023'ün en iyi şehir bisikletleri: /blog/en-iyi-sehir-bisikleti-2023

ABC...